Algemeen

Beleef de absolute top van de Nederlandse dans in Maastricht 1 t/m 6 oktober

Door Gilsing lokale media

Dinsdag 1 oktober barst de 22e editie van Festival de Nederlandse Dansdagen los. Zes dagen lang is de top van de Nederlandse danswereld in Maastricht om de ongekende diversiteit en kwaliteit van de Nederlandse dans met het publiek te vieren. Van klassiek ballet tot urban, van avant-garde tot moderne dans, van oude meester tot jong talent en van performance art tot dans voor een jong publiek. Hét dansfestival van het jaar, waarbij de gehele diversiteit van de Nederlandse dans naast elkaar staat op één podium en wat een ontmoetingspunt is voor het publiek en de professional, is uniek.

Programmatips:

Gala en Dansprijzen
Tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op 4 oktober in Theater aan het Vrijthof worden traditiegetrouw de belangrijkste dansprijzen van ons land uitgereikt, waaronder de prestigieuze Zwanen, de ‘Oscars van de Nederlandse dans’. Dit jaar krijgt het gala een extra feestelijk tintje, want er wordt ook weer een Gouden Zwaan uitgereikt aan een choreograaf die met zijn of haar werk een grote bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de Nederlandse Dans.
Iedereen kan getuige zijn van deze feestelijke avond, waarop dansers, choreografen en publiek samen de prestaties binnen de Nederlandse dans vieren. Dat gebeurt tijdens een gevarieerd dansprogramma met bekende gezelschappen alsook aanstormend talent.

Bloedbanden?
Welke verhalen durven we niet te bespreken maar wel te vertellen zonder woorden, met ons lichaam?
De tweede editie van de NDD-coproductie Bloedbanden bevraagt de betekenis van de (bloed)band. We zien verschillende generaties van conventionele en onconventionele families samen op de dansvloer. Bloedbanden? laat zien welke rol dans en beweging kunnen spelen in de verbinding tussen de verschillende relaties en generaties.
Elke familie heeft zijn eigen systeem. Ervaringen van vorige generaties kunnen de manier waarop een familie functioneert, bepalen door ingesleten gedragspatronen. Wat kan dans losmaken tussen mensen die elkaar al hun hele leven lang kennen. Wat zijn - letterlijk en figuurlijk - hun beweegredenen? Kan lichaamstaal, huidcontact ervoor zorgen dat wat onbenoembaar is, zichtbaar wordt? Niet alleen voor de uitvoerenden zelf, maar ook voor het publiek?
Te zien op 2 oktober om 19:00uur en 20:30uur en op 5 en 6 oktober om 14:00uur en 15:30uur (locatie wordt later bekend gemaakt).

Meesterwerken
Een van de hoogtepunten is Meesterwerken op zaterdag 5 oktober in Theater aan het Vrijthof. De Nederlandse dans is rijk in diversiteit. Meesterwerken toont deze diversiteit middels legendarische werken van s ’werelds beste choreografen uitgevoerd door de Nederlandse Topgezelschappen. Dit is het enige moment in het jaar waarop gevestigde gezelschappen zoals Scapino Ballet Rotterdam, Het Nationale Ballet en Introdans op één podium te bewonderen zijn samen met nieuw danstalent.

Koop uw kaarten vanaf 3 juli online op www.nederlandsedansdagen.nl 

Festival de Nederlandse Dansdagen vindt plaats van 1 t/m 6 oktober.
Kaarten zijn onder andere verkrijgbaar via nederlandsedansdagen.nl, theateraanhetvrijthof.nl en aan de festivalkassa UITbalie in Theater aan het Vrijthof in Maastricht (tel: 043-3505555)

@Beeldconcept + grafisch ontwerp Esther Noyons / fotografie Annaleen Louwes

|Doorsturen

Uw reactie


Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Te koop kast met vijf lades

  Te koop heel mooi kastje, zo goed als nieuw Breedte 50 cm Diep 45 cm Hoogte 110 cm Lees meer
 • Headline 1

  Goede bijverdiensten in Stevensweert aangeboden.

  In Stevensweert kunnen we 2 bezorgers gebruiken voor het bezorgen van de ochtendkrant. Verdiensten 180-200 euro per maand, per wijk. Momenteel met 300 euro startpremie bij 6 maanden bezorgen! Ideaal voor echtparen/koppels. Neem je beiden een wijk op naam dan ontvang je 2x de startpremie. Hierdoor lopen de verdiensten aardig op. Meer info? Bel dan of stuur een e-mail. Lees meer
 • Headline 1

  Combi magnetron zanussi

  Heb een nog goed werkende zanussi combi magnetron.was een inbouw maar is ook los goed te gebruiken .Verder een nog goed werkende zanussi 5 pits gas kookplaat.. Voor beide 35 euro,los 20 euro per stuk . Lees meer
 • Headline 1

  Gerechten, hapjes en kookboeken

  Gerechten, hapjes en kookboek Deze vijf boeken zijn gratis Lees meer
 • Headline 1

  Leuke bijverdienste voor iedereen vanaf 15 jaar

  In Echt, Susteren en Stevensweert hebben wij nog plaats voor bezorgers van de ochtendkrant. Verdiensten tussen 180 en 250 euro per maand, afhankelijk van de wijk. Ben je 18 jaar of ouder dan behoren 2 wijken tot de mogelijkheden, zolang deze voorhanden zijn. Interesse? Bel of mail dan. Lees meer

Laatste reacties