Algemeen

Speciaal concert VU-Orkest start zomertournee in het idyllische Limburgse Thorn

Door Gilsing lokale media

Het VU-Orkest is het grootste (90-100 musici) en één van het toonaangevendste Universiteits orkest van ons land.

Met jaarlijkse succesvolle concerten in het Amsterdamse Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven en het Muziekgebouw aan het IJ Amsterdam worden grootse programma's met werken van Mahler, Shostakovich, R. Strauss, Strawinsky niet ontweken.
Zo was het programma afgelopen Januari in o.a. het totaal uitverkochte Concertgebouw Amsterdam, Mahler's 5e Symfonie, R. Strauss 4 Letzte Lieder en Hebriden van Mendelssohn.
Komende maand gaat het VU-Orkest wederom hun jaarlijkse buitenlandse zomertournee volbrengen, ditmaal naar Oostenrijk, Italië en Slovenië waarna de tournee zal worden afgesloten in het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam.
De tournee zal beginnen met een concert in het Limburgse Thorn op donderdag 18 juli in de Abdijkerk 19.30 uur.
Op het programma zal louter een Russisch programma staan, nl. A. Ljadow's het Betoverende Meer, Katchaturian's Spartacus Suite (samengesteld) en Rachmaninov's 2e Symfonie.

Het is voor Thorn en ook voor Limburg natuurlijk een unicum dat zo'n fantastisch Symfonie-Orkest dit Idyllisch plaatsje aandoet en een gratis toegang-concert verzorgd in de prachtige Abdijkerk aldaar onder leiding van hun uit Thorn afkomstige dirigent Joost Smeets.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  Honden uitlaat oppas

  Honden uitlaat en oppas aangeboden. Alleen voor een wandeling, een dag of meerdere opvang in huiselijke sfeer. Ervaring met verschillende rassen. Voor vragen over mogelijkheden mail me gerust. Daphne84dotje@hotmail.com of via fb Daphne kiki Lees meer
 • Headline 1

  Creatief Keramist gez. Atelier Met Verve Roermond

  Creatieve keramist gezocht bij Atelier Met Verve Roermond Voor ons nieuwe schilder- en keramiekatelier zijn wij op zoek naar een enthousiaste en vakkundige vrijwilliger die affiniteit heeft met keramiek. Wij zoeken iemand die er plezier in heeft om zijn of haar kennis over te dragen op anderen. In het atelier wordt met verschillende technieken en materialen gewerkt waardoor het afwisselend werken is, telkens opnieuw. Het atelier bevindt zich in een lokaal in wijkcentrum het Trefpunt, een wijkaccomodatie midden in een woonwijk. De ruimte heeft veel lichtinval en biedt plek aan ongeveer 10 deelnemers. Het is een diverse, leuke en leergierige groep, waarbij gezelligheid een belangrijke kernwaarde is. Werktijden: bij voorkeur op maandagochtend dagdeel, eventueel in overleg (voor plusminus 2 à 3 uur per week). Gewenste vaardigheden: deelnemers helpen met hun werkstukken, instructies geven bij nieuwe opdrachten, nieuwe deelnemers helpen opstarten, deelnemers helpen met het (door)ontwikkelen van een eigen stijl. Begin-/einddatum: per direct voor onbepaalde tijd Aanvullende gegevens organisatie: Atelier Met Verve, werk-/bezoekadres Javastraat 31, 6045 EL Roermond. Solliciteren kan schriftelijk via postadres dan wel via email metververoermond@gmail.com Lees meer
 • Headline 1

  garagepoort

  stevige houten garagepoort br. 220 -h 218 cm ,met hang en sluitwerk zonder kozijn te koop medio november Lees meer
 • Headline 1

  LyraKlokkenspel BYC-27M Classic Line

  Lyra/Klokkenspel BYC-27M Classic Line G-F2 1/4 OktaafC-sleutelAfneembare draagstang2 stokkenGewicht ± 3Kg Lees meer
 • Headline 1

  Canon Pixma MP280 PrinterScanner

  Canon Pixma MP280 Printer/Scanner Alleen aan te sluiten via USB kabel! (Niet Draadloos / Geen WIFI) Benodigde inktpatronen; Z/W Canon PG-510, K Canon PG-512 De printer bevat geen inkpatronen De printer is recent getest en 100% in orde. Inclusief Stroomkabel en USB-kabel Lees meer

Laatste reacties